Hjernerystelse

Hjælp til at komme godt igennem 

NÅR KROPPEN SIGER FRA

 

Vi lever i et samfund, hvor der ikke altid er tid til at lytte til vores krop og mange har igennem mange år lært at overhøre kroppens signaler. Men når du har en hjernerystelse, er det helt afgørende, at du genfinder kontakten til din egen krop og det, den fortæller dig. Hvis du forsøger at presse på og overhøre det, den fortæller dig, kan dit helingsforløb blive unødigt langt. Omvendt skal vi ikke bare lægge os i et mørkt rum og vente til symptomerne går væk – hjernen har også brug for gradvis genoptræning. Det er blandt andet denne svære balance, jeg vil hjælpe dig med at finde.

HJÆLP til dig, der har hjernerystelse

 

Der findes mange og modsatrettede råd om, hvordan du skal komme godt igennem din hjernerystelse. Samtidig er du måske ramt på din evne til at skabe overblik, koncentrere dig, tage beslutninger, tænke klart med mere.

 Jeg tilbyder forløb for hjernerystelsesramte, der giver dig den viden og de redskaber, du har brug for, for at komme godt igennem.

 

Hvordan er du ramt?

Måske oplever du, at din krop eller dit hoved ikke kan følge med i forhold til, hvad du har lyst til eller hvad din vilje kræver af dig.

Måske oplever du, at din krop og psyke er drænet for energi.

Måske er du ramt af håbløshed. Eller konstant uro, anspændthed og rastløshed.

Alle hjernerystelser er forskellige og alle rammes forskelligt fysisk og psykisk. 

Mange oplever kronisk dårlig samvittighed i forbindelse med en hjernerystelse. Dårlig samvittighed over for kolleger, partner, børn, familie og venner.

Mange oplever også et stort indre pres på at ”tage sig sammen” eller en indre tvivl på om det virkelig kan passe, at de mærker det de gør.

Det er også naturligt at blive ramt af bekymringer for fremtiden – bliver jeg nogensinde ”mig selv” igen? Hvor lang tid går der før jeg er symptomfri? Bliver jeg fyret fra mit arbejde? Hvad tænker familien? Osv.

Man kan blive ramt på psyken på mange og forskellige måder – f.eks. bekymringer, tristhed, nervøsitet, anspændthed, dårlig søvn. I forløbet får du også hjælp til at håndtere de psykiske følger, der ofte er i forbindelse med en hjernerystelse.

 

Forløb for hjernerystelsesramte

Jeg har specialiseret mig i hjernerystelse, som jeg kender både som fagperson, pårørende og patient. Der mangler i min optik nogle samlede forløb for hjernerystelsesramte lokalt med nyeste viden på området samt konkrete værktøjer til, hvad man selv kan gøre, for at komme godt igennem. Derfor udbyder jeg nu dette forløb.

Samtidig møder du andre, der står i lignende situation som dig. Selvom dine nærmeste prøver at forstå dig, kan det være særligt hjælpsomt at møde andre, der kender hjernerystelse ”indefra”.

 

I forløbet får du:

  • Viden om hjernerystelse
  • Hjælp til at finde den optimale balance for dig mellem hvile og genoptræning
  • Øvelse i at skabe hjernepauser, blandt andet gennem mindfulness-øvelser
  • Redskaber til at finde ro, hvile og beroligelse, så din hjerne kan hele
  • Hjælp til at indføre vaner, der giver dig god søvn, så din hjerne kan hele
  • Hjælp til at lytte til din krops signaler
  • Øvelser og fokuspunkter, du kan tage med dig hjem fra gang til gang
  • Redskaber til at håndtere tankemylder, bekymringer eller angst relateret til hjernerystelsen
  • En gruppe af 5-9 andre, der er ramt af hjernerystelse, som du kan dele dine erfaringer med

 

Hvem er forløbet til?

Forløbet er både for dig, der lige har fået hjernerystelse og dig, der har haft symptomer over en længere periode. Ingen forløb er ens, og du må deltage på holdet så kort eller lang tid, som du har brug for.

Kognitive senfølger af corona?

Det ser ud til, at nogle har senfølger af covid-19, som i høj grad minder om de symptomer, man kan opleve efter en hjernerystelse: hurtig udtrætning, udfordringer med at koncentrere sig, skabe overblik, huske mv., som ikke var et problem for den pågældende før de havde corona. Har du sådanne senføger af corona kan du få glæde af de samme teknikker, øvelser og redskaber, som man får på hjernerystelsesholdet. Kontakt mig, hvis du tror, det er noget for dig.

Tid og sted

Vi mødes hver mandag kl. 12.30-14.15.

Vi lægger naturligvis “hjernepauser” ind undervejs.

Klinikken har tilknyttet egen naturgrund, som vi bruger aktivt i forløbet til frisk luft i pauserne og til at træne det at bruge naturen til at hele hjernen. Hvis du også er tilmeldt Karins hold eller bare har brug for at ”lande” før vi går i gang med dagens session, er du velkommen til at ankomme før opstart og gå en lille tur, sætte dig på en udsigtsbænk eller slappe af i grupperummet eller venteværelset.

Tilmelding

Du tilmelder dig ved at kontakte mig på mail. Før opstart i gruppeforløbet har du en individuel visiterende samtale med mig. Her kortlægger vi din nuværende situation, og hvad der særligt er udfordrende i dit hjernerystelsesforløb. Dette er samtidig en samtale, hvor vi sammen vurderer, om gruppeforløbet vil være det rigtige tilbud for dig.

 

Henvisning fra læge, forsikringsselskab eller arbejdsplads:

Tal med din læge – måske kan du få en henvisning på et af nedenstående kriterier. Det giver 12-24 sessioner med tilskud fra sygesikringen. 

– trafik- og ulykkesofre (henvisningsårsag 2)

– personer ramt af alvorligt invaliderende sygdom (henvisningsårsag 4)

Måske har du fået symptomer på depression eller angst i forbindelse med din hjernerystelse – hvis din læge vurderer dette er tilfældet, kan du også få en henvisning på disse kriterier (kriterie 10 og 11)

Mange arbejdspladser, forsikringsselskaber og sundhedsforsikringer dækker helt eller delvist behandling i forbindelse med hjernerystelse.

Priser: se under fanebladet “praktisk” 

 

Kombinér med fordel dit forløb med blid fysisk genoptræning med Slings ved Karin Lerche

Jeg har indgået et samarbejde med Karin Lerche, da bindevævstræning har vist sig at have særligt god effekt i forbindelse med genoptræning og heling efter en hjernerystelse. Du kan med fordel booke en plads på Karins hold, som foregår samme sted hver mandag kl. 10.45-12.00

Karin er uddannet indenfor Slings Myofascial Training og Pilates ved art of motion, Schweiz. Hun har mange års erfaring som underviser og har i de seneste år fokuseret på bindevævstræning, da det har været en øjenåbner for hende, hvordan krop og psyke hænger sammen. 

Karin er også uddannet kiropraktor med efteruddannelse indenfor bindevævsbehandling. Udover holdtræningen tilbyder Karin 1:1 træning og bodyreading samt behandlinger efter aftale. Kiropraktisk behandling kan have stor effekt i forhold til at lindre hovedpine og smerter efter en hjernerystelse.

Se mere på: www.moves-karinlerche.dk